Снимка: БулфотоПремиерът на Великобритания изрази оптимизъм за поредните преговори с ЕС

...
Снимка: БулфотоПремиерът на Великобритания изрази оптимизъм за поредните преговори с ЕС
Коментари Харесай

Борис Джонсън: Все още има опция за сделка за Брекзит

Снимка: Булфото

Премиерът на Англия изрази оптимизъм за следващите преговори с Европейски Съюз за Брекзит. Борис Джонсън смята, че има разновидности за подписване на договорка.

Преди да се срещне довечера с ръководителя на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен по време на вечеря в Брюксел , Джонсън увери, че към момента има варианти за подписване на „ добра договорка “ преди крайния период от 31 декември, макар че акцентира, че Европейски Съюз би трябвало да понижи алените си линии , оповестява „ Дойче Веле “, представен от

Британският министър председател уточни разпоредбите за лоялна конкуренция, които Брюксел желае да приложи,  и спора по отношение на достъпа до риболовните води на Англия като съществени спънки, блокиращи напредъка в договарянията.

" Нашите другари в Европейски Съюз упорстват, че в случай че в бъдеще одобряват нов закон, който ние в тази страна не желаеме да съблюдаваме или с който не сме съгласни, те ще имат автоматизираното право да ни санкционират и да отвръщат на удара ", съобщи водачът на торите в Камарата на общините. Т ой също по този начин счита, че Европейски Съюз упорства Англия да бъде „ единствената страна в света, която няма да има върховен надзор над своите риболовни води “.

" Мисля, че това са условия, които никой министър-председател на тази страна не би трябвало да приема ",  каза английският министър председател. Джонсън акцентира, че Англия " ще процъфтява мощно ", даже в случай че в границите на 22 дни прекъсне връзките си с блока на Европейски Съюз, без да е постигнало съглашение за бъдещите им връзки.

Според изчисленията на английската работа за бюджетна отговорност (OBR),  самостоятелен орган, финансиран от държавното управление, Брекзит без договорка ще понижи Брутният вътрешен продукт на Англия с 2% през 2021 година

Губернаторът на Банката на Англия Андрю Бейли предизвести от своя страна,  че последствията от внезапното разкъсване с Европейски Съюз ще бъдат по-вредни в дълготраен проект, в сравнение с икономическата рецесия на ковид.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР